maanantai 9. syyskuuta 2013

Ryhmäpäätös Rantaväylän tunnelista: ei vapaita käsiä äänestykseen!


TAMPEREEN SOSIALIDEMOKRAATTINEN VALTUUSTORYHMÄ                            9.9. 2013

 TIEDOTE
 
Tampereen kaupunginvaltuuston sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on tehnyt ryhmäpäätöksen Rantaväylän tunnelista. Päätös velvoittaa jokaisen demarivaltuutetun äänestämään 16. syyskuuta kaupunginvaltuuston kokouksessa tunnelia vastaan. Mikäli valtuutettu äänestää tunnelin puolesta, hänet erotetaan valtuustoryhmästä loppukaudeksi.

Valtuustoryhmä kävi pitkän keskustelun tunnelikysymyksestä. Sosialidemokraatit ovat johdonmukaisesti vastustaneet Rantaväylän pitkän tunnelin rakentamista jo viime valtuustokaudella. Ei tunnelille -kanta oli SDP:n keskeinen kunnallisvaalipoliittinen teema syksyllä 2012. Jokainen ehdokkaaksi lähtenyt tiesi tämän tarkkaan. Valtuustoryhmä on edennyt tunneliasiassa johdonmukaisesti sos. dem. kunnallisjärjestön ja edustajiston päätösten mukaisesti.

Ryhmämme teki helmikuussa valtuustoaloitteen tunnelisopimuksista irtautumiseksi. Sen allekirjoittivat kaikki valtuustoryhmämme valtuutetut. Lisäksi aloitteen taakse tuli selvä enemmistö tamperelaisvaltuutetuista eri puolueista. Olemme useaan otteeseen käsitelleet tunneliasiaa ryhmässämme, ja kaikki valtuutettumme ovat olleet sitoutuneita tunnelivastaiseen linjaamme.

Valtuustoryhmä korostaa, että nyt tehdyllä ryhmäpäätöksellä noudatetaan ja lunastetaan vaalilupausta. Kyse on SDP:n uskottavuudesta Tampereella. Emme hyväksy vaalilupauksen rikkomista.

lisätietoja:

Pekka Salmi, pj.  


Atanas Aleksovski, varapj.

SDP:n valtuustoryhmä