perjantai 28. syyskuuta 2012

Tampereen SDP:n pormestarinimistä

"Jo riittää sammutetu lyhdyt. Hermo petti Tampereen työväenyhdistyksen johtokunnassa.


Sen mielestä puolueen olisi aika nostaa esiin omat mahdolliset ehdokkaansa hyvissä ajoin ennen kunnallisvaaleja. Tähän asti muut puolueet ovat vieneet palstatilat ehdokkaillaan ja ehdokasspekulaatioillaan.

- Vaikka varsinainen pormestariehdokas asetettaisiin vasta kunnallisvaalien jälkeen, on puoluekentällä oltava riittävästi aikaa käydä keskustelua ehdokkaista, todetaan työväenyhdistyksen tiedotteessa.

Tampereen työväenyhdistys toivoo, että nykyisen SDP:n valtuustoryhmän kansanedustajat Jukka Gustafsson, Hanna Tainio ja Pia Viitanen sekä valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi olisivat käytettävissä pormestariehdokkaina.

Tampereen sos.dem. kunnallisjärjestö on kutsunut puolueosastojen puheenjohtajat koolle 3.10. keskustelemaan kunnallisvaali- ja pormestariehdokastilanteesta."
Tällainen uutinen löytyi Tamperelaisen nettisivuilta. Viime keväänä valtuustossa edustettuina olevat puolueet päättivät, että kunnallisvaaleista ei tehdä pormestarivaaleja, kuten vuonna 2008 kävi. Nyt, median painostuksesta, yksi ryhmä toisensa jälkeen alkaa julkistamaan pormestarinimiä. Mielestäni tamperelaisilta SDP:n jäseniltä tulisi kysyä, kenet he haluavat pormestariksi eli jäsenäänestys on mielestäni välttämätön. Ei nimiä voida vain päättää jossain kokouksessa.

Olen sitä mieltä ja, voin sen julkisesti sanoa, että kaupunginhallituksen jäsen ja kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski olisi erinomainen demareiden pormestariehdokas. Hän on ahkera, tunnollinen ja oikeudenmukainen. Olen saanut kentältä samanlaista palautetta hänestä ja hänen ehdokkuudestaan. Keskustelu jatkuu...