perjantai 14. syyskuuta 2012

Nuorisokahvila Uniikki säilytetään

Lasten- ja nuorten palvelujen lautakunta käsitteli 13.9.2012 kokouksessaan Nuorisokahvila Uniikin kohtaloa. Lautakunnan sosialidemokraattiset jäsenet tukivat vahvasti kokouksessa nuorisokahvilan säilyttämistä. Aila Dündar-Järvinen esitti Tero Mattilan kannattamana, että nuorisokahvila Uniikin palveluista ja tiloista ei luovuta vaan toiminta jatkuu siten, että valtuustoryhmät etsivät yhteisesti rahoituksen Uniikin säilyttämiseksi.
Lautakunta käsitteli asiaa kaksi tuntia ja tehty esitys sai lopulta kannatusta eri ryhmistä ja se hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi samassa kokouksessa lautakunta hyväksyi vuosisuunnitelmaesityksen siten muutettuna, että siihen lisätään 131.000 euroa nuorisokahvila Uniikin toiminnan rahoittamiseksi.
Jos pohjaesityksenä ollut virkamiesten päätösehdotus olisi jäänyt voimaan, olisi se tarkoittanut sitä, että nuorisokahvila Uniikki olisi lopettanut toimintansa Verkatehtaankatu 2:ssa joulukuun alussa eikä varsinainen nuorisokahvilatoiminta olisi enää jatkunut Monitoimitalo 13 :n yhteydessä. Uniikki on ollut toiminnassa melkein kolme vuotta ja sen toiminnassa on kuukausittain mukana noin 1000 nuorta. Uniikissa tapahtuva toiminta on monipuolista ja nuoret ovat aktiivisesti sen toiminnassa mukana sitä itse kehittäen.
” Todellista vastuunkantoa on, että emme anna yhdenkään nuoren syrjäytyä näin pienen rahallisen panostuksen vuoksi. Päätöksenteko Tampereella ei voi olla niin poukkoilevaa, että nuoria heitellään parin vuoden välein paikasta toiseen. ” toteaa Aila Dündar-Järvinen.
Tero Mattilan mielestä nuoret tarvitsevat oman kokoontumispaikkansa keskustassa, johon on matala kynnys mennä. Talous ei saa mennä nuorten edelle tässä asiassa. Nuorissa on tulevaisuus.


Lisätietoja :
Aila Dündar-Järvinen
Kaupunginvaltuutettu, Tampereen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä
puh. 041-5732031

Tero Mattila
lautakunnan jäsen
puh. 0400-769299