lauantai 6. kesäkuuta 2009

Eu-vaalien kynnyksellä

Tänään oli klo 10-12 Tammelantorilla Tampereen Sos.dem. valtuustoryhmän tempaus.
Eurovaaliehdokkaista paikalla olivat Tuula Petäkoski-Hult ja Mitro Repo. Valtuustoryhmästämme olivat paikalla kansanedustajat Jukka Gustafsson, Saara Karhu ja Pia Viitanen sekä kaupunginvaltuutetut Atanas Aleksovski, Aila Dündar-Järvinen, Tarja Jokinen, Johanna Loukaskorpi, Riitta Ollila, Pauli Ruoholahti, Hanna Tainio, Anne Tervo.
Sää oli todella kylmä, mutta ilmapiiri oli lämmin ja iloinen. Tosin aurinkokin pilkahti sillä hetkellä, kun Pia Viitanen halasi Mitro Repoa ! Mitro Revon ympärillä oli kova tungos, nimikirjoituksen pyytäjiä riitti. Hän on todella iloinen ja sydämellinen ihminen. Toivon todella, että hän pääsee huomenna Eu- vaaleissa läpi. Ainakin gallupit ennustavat hänen menevän läpi. Hänen seurakseen veikkaisin parlamenttiin Liisa Jaakonsaarta sekä Kimmo Kiljusta. Neljäs paikka olisi todella hieno saavutus, mutta kolmekin paikkaa on tyydyttävä tulos.
Tammelantori oli täynnä ihmisiä ja tungos kojumme ympärillä osoitti, että kyllä ihmiset ovat kiinnostuneita näistäkin vaaleista.
Keskustelin erään herttaisen rouvan kanssa. Ihmettelimme yhdessä, miksei Aamulehdessä ja Helsingin Sanomissa kerrota lyhyesti ja pelkistetysti Euroopan parlamentissä tehdyistä päätöksistä. Molemmissa lehdissä voisi olla vaikka vakipalsta, jossa lyhyesti kerrottaisiin parlamentin päätöksistä. Näin seuraavan kauden aikana Euroopan parlamentti ja sen päätökset tulisivat tutummiksi kansalaisille.
Huomenna on jännittävä ilta. Tällä kerralla en mennyt vaalilautakuntaan vaan voin jännittää tuloksia kotona. Äänestin jo ennakkoon, kuten aina ennenkin.
Tsemppiä kaikille ehdokkaille ! Kaikki äänestämään ( mieluiten SDP:n ehdokkaita ), jotta saadaan 13 meppiä Suomesta mahdollisimman suurilla äänimäärillä Brysseliin Suomen kansalaisia edustamaan !